Ai găsit un virus NSA pe hard. Te-a deranjat cu ceva?

0
1339
virus NSA

Un pardalnic de virus NSA provoacă vâlvă mare în târg. Arde ţara ca para. Blogerii şi specialiştii în IT prorocesc un al doilea anticrist al calculatoarelor personale după celebrul 2k. Ăla care se zicea că o să dea lumea cu susul în jos şi din strălucirea înşiruirii 1001011010101 o să rămână doar bezna abacului şi a scrisului pe hârtie.

Pe scurt, compania Kaspersky Antivirus descoperă un virus implementat în hard diskuri de către NSA (Agenţia de Securitate Naţională, alta decât CIA sau Homeland Security) şi care îi permite agenţiei să spioneze calculatorul infectat exact când “vrea muşchii ei”. Un Virus NSA care nu putea ajunge acolo fără voia producătorilor de hard diskuri.

Din toată această ecuaţie şi din comentariile unor prieteni de-ai mei pro-ruşi (pe care nu voi ezita să îi exilez într-o neagră uitare) mi s-au născut următoarele întrebări şi situaţii:

Virus NSA la tine pe hard. Cu ce te-a deranjat?

Chiar crezi că ditamai agenţia de securitate este interesată de căutările tale de reţete de ciorbă de burtă și ostropel de pui pe internet? Sau de întrebările penibile pe care le googălești… ca de exemplu: “De ce se taie maioneză?”… sau “Cum să-mi urmăresc iubita care se uita dupa colegul de birou?”. Chiar crezi că un virus NSA funcţionează în cazul tău?

Chiar crezi că NSA-ul este interesat de rapoartele tale financiare pe care le faci printre lacrimi, de acasă, că la serviciu nu ai mai avut timp şi îţi este frică să nu te dea afară? Sau că ar fi cineva interesat de faptul că nu ți-ai luat bani sau zile libere pe orele suplimentare? Da’ fă-le frate o reclamație la ITM. Calcă-i pe cap ca pe șarpele ăla care sâsâie la tine într-o româna stricată, că nu a fost în stare să invețe limba țării unde a fost expatriat. Fricosule!

Un Virus NSA pe laptopul tău. Cu ce m-ar deranja?

Pe mine personal chiar m-ar deranja. Nu neapărat că aş avea secrete de stat sau economice importante. M-ar deranja dacă ai avea acest virus NSA şi tu ai fi un pedofil nenorocit care scanează torente după fotografii cu minori, sau ai depozita pe hard disk fotografii făcute DE TINE şi nu ţi s-ar întîmplă nimic.

Asta CHIAR MĂ DERANJEAZĂ!

Că acest virus NSĂ este folosit în caz de cuvinte cheie ca :”bombă”, “allah”, “Isis” şi nu s-ar folosi ca o armă letală împotriva căutărilor tale bolnave de “pedofil nenorocit, bolnav psihic”!!!!!

Un Virus NSA pe tableta ta. Ce spun producătorii?

Producătorii de hard diskuri o dau cotită. Ba că NSA-ul le-ar fi cerut codurile sursă, ba că nu le-au dat, ba că le-au dat şi NSA-ul i-a avertizat că şi-au făcut şi ei… aşa… nişte copii de siguranţă. Aici este o altă problemă cu dus şi întors şi o spun limpede că să înţeleagă şi Bănel Nicoliţă de la Ţăndărei:

Orice om are un schelet în dulap

Oricine este şantajabil într-o măsură mai mare sau mai mică. De la CEO Western Digital până la femeia de serviciu din compania Seagate. Asa că… oare cum dracului or fi ajuns codurile alea acolo?
Între toate aceste companii producătoare de hard diskuri vehiculate nu am întîlnit în toate articolele din care m-am documentat, numele INTEL.

Este ultrainteresant de urmărit scandalul acestui virus NSA şi cotaţia la bursă a companiei INTEL. Cu cât vor creşte acţiunile? Cine vor fi marii investitori în următoarea perioada (la pariu că Buffet deja are un portofoliu imens în stand-by de cumpărat, dacă nu le-a şi cumpărat deja…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here