Cantaretii din Biserica plus 19000

0
1849

La prima vedere, pus in ghilimele, termenul de cantaret in biserica se poate interpreta (in virtutea evenimentelor prospat incarcerate) ca si “sifon”, “turnator”. Si nu e departe de adevar, avand in vedere ca inca mai exista popi securisti. Dar nu. Este vorba chiar de acei cantareti din biserica, aia care parca il ingana pe popa dupa ce acesta rosteste niste “cuvinte cheie”

Nu am inteles niciodata de ce. De ce popa are nevoie parca de o confirmare a dascalului, a cantaretului de biserica. Zice popa: “si pentru aceastaaa adunareee sa ne rugaaaammm”; confirmarea de la cantaret: “Doamne Miluieeeesssteeee”… adica un fel de: ” ai dreptate fratioareeee, baga rugaciuneaaa, toata lumea e pe felieeee”;  Sau: “si a mers acesta 300 de zile si a facut si a dres”; confirmarea de la cantaret: “Doamne miluieeesteeee”.

Sectia de interpretare: Festivalul Doamne Ajuta

Cam cu asta se ocupa cantaretul de biserica. Inutil. Vocabular limitat. Poate ca in lipsa de personal, popa il mai pune sa completeze cate o chitanta (hahahahaha… chitanta in biserica), il mai pune sa dea cu matura, mai cara niste damigene de vin bisericesc. Dar cam atat.

Daca ar fi sa se incadreze in munca in sistemul privat, un astfel de cetatean, cu un astfel de CV, ar ajunge clar la matura, vidanja, ma rog (chiar nu ma rog), munca necalificata. Ce alt job ar putea primi un astfel de om?

In conditiile in care criza nu e nici pe departe trecuta, in conditiile in care posturile in aparatul bugetar sunt blocate in continuare, sa reincadrezi pe postul  de cantaret de biserica 19000 de astfel de inutili, mi se pare o bataie de joc la adresa oricui.

Ma doare in C** de babele care se duc la biserica sa asculte nu stiu ce popa sau dascal care canta in biserica. Eu ma duc la U2, platesc bilet, platesc avion, platesc,  platesc, platesc. Pun bani in circulatie. Vrei muzica? Plateste bilet, dar nu-mi baga pe gat 19000 de cantareti de biserica ce vor incasa bani din bugetele locale, in conditiile in care asistentele medicale din spitale au inceput sa faca si munca infirmierelor din cauza lipsei de personal, de fapt a BLOCARII POSTURILOR IN SISTEMUL BUGETAR.

Lasa-ma sa ascult degetele bugetarelor pe tastatura calculatorului cand imi scriu o chitanta, fara sa stau la coada, lasa-ma sa aud muzica bisturiului in mana doctorului multumit de salariul pe care il incaseaza, umblandu-mi prin mate in cautarea ficatului marit de bautura.

A inventat apa calda cantaretul din biserica? A revolutionat medicina cu o procedura sofisticata de regenerare a tesuturilor arse? Macar cantaretul de biserica poate strange -vorba lui Moga- “pe barba lui” ceva audienta? Sau audienta se va vedea doar la urnele pregatite in toata tare de domnul Dragnea? O vrea acces la buletinele celor din cimitire…

Esti cantaret? Scoate un album, canta prin cluburi, pe la concerte, dar nu pe banii mei in biserica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here