Cum să ții microbii departe in toaletă la parlament

0
1285

Tranziţia prelungită, mai apoi criza m-a forţat să am mai multe joburi pentru un venit consistent. Unul dintre acestea este de ofiţer acoperit în departamentul de igienă şi mâini curate al Guvernului României. Cu alte cuvinte sunt (cu juma de normă) un mic securist care a montat microfoane şi camere video în wc-urile parlamentarilor (recte Camera Deputaţilor – divizia restroom)

Motto – Bine a zis Victor Rebengiuc…

Ceea ce vă voi divulga sunt informații clasificate ca “Strict Secret” – “Siguranţă Naţională”. Pe mine mă cunoaşte lumea la parlament ca şi “tanti Gica – femeia de serviciu”. Deşi sunt bărbat. Deci, sunt perfect acoperit. Secretele pe care le veţi citi vă vor face părtaşi şi complici într-un proces penal. Aşa că ATENŢIE.

CITIREA URMĂTOARELOR RÂNDURI SE FACE PE PROPRIA RĂSPUNDERE!

Stenograma 424/24.august.2013

Ora 14:20. În toaletă intră V. Hrebenciuc (nume de cod combinatorul). Este însoţit de D. Şova (nume de cod avocăţelul). Transcrierea discuţiei:

prosoape-pliateVH: (uitându-se să vadă dacă e hârtie igienică în cabine) Aşa Dănuțe, că nu mă mai ţinea vezica… bătrâneţea tinereeee… Zi acu’ că nu ne aude nimeni. (stă cu ochii pe dispenserul de prosoape pliate de hârtie)
DS: Mai Viorele, e groasă…

VH: Este… îţi place?… Da’ uită-te domnule în wc-ul tău, aşa te-a învăţat mămică-ta, să te uiţi la altu…
DS: Nu domnule, e groasă treaba. Cu dosarele…

VH: Mai Dănuţ (VH se îndreaptă către chiuvetă unde se spală pe mâini). Tu o să fi şeful partidului… tu o să ai puterea (DS se îndreaptă şi el spre chiuvetă. Se spală pe mâini şi se duce către uscătorul electric) Băi, băi Dănuţ ce faci?
DS: Ce fac? Mă usuc pe mâini?!
VH: Mai Dănuţ, ca să ai mâinile curate, în orice, nu foloseşti niciodată uscătorul de mâini. Foloseşti întotdeauna prosoape de hârtie. Uscătorul ăla e plin de microbi
DS: E pe dracu…
VH: Danuțe, mai pune şi tu mâna pe-o carte, mai fă un cornet…  mai informează-te. În uscătorul de mâini sunt mai mulţi microbi decât sunt în partide. Și când suflă agregatul ăla pe mâini aruncă și microbii… Uite aici (trage de un prosop de hârtie din dispenser): În 2 secunde am terminat. Mâini uscate, fără microbi, nu usucă pielea… ce dracu mai Dănuţ, nici atâta lucru nu ştii şi vrei să conduci un partid?
Pe faţă lui DS se citeşte mirarea şi foloseşte şi el un prosop de hârtie.
DS: Ai dreptate nea Viorele
VH: Aşa băiete. Ascultă de bătrânii partidului şi o să ajungi departe. Poate la Poarta Albă, că la Rahova e rezervat pentru noi… (rade…) hahahaha
DS: Puşchea-ţi pe limbă Viorele (amândoi se îndreaptă către ieşire)

Stenograma 425/24.august.2013

Ora 14:45. În toaletă intră I. Sârbu (nume de cod: tata socru) şi V. Ponta (nume de cod: ginerică). Nu folosesc toaletele, doar se spală pe mâini.

prosoape-rolaIS: Deci rămâne cum am stabilit. O iei pe fi-mea şi plecaţi la dineu la Obama. Faci nişte poze ca să le dăm la fraieri nişte material de mâncat.
VP: Aşa fac…

IS: În timpul asta eu mă ocup de treburi de-ale casei…
VP: Ce treburi?!
IS: Lasă mă că nu e treaba ta. Cu nişte terenuri cu niste păduri, cu ăia cu Microsoftu, d-astea uşoare, bani de ţigări. Tu fă cum îţi spun eu… (VP se îndreaptă către uscătorul de mâini) Ce faci Bulache?
VP: Ce fac?
IS: Păi la electric? Ia de-aci de hârtie. Prosoape de-ale bune. De hârtie sunt mai bune… Ţin microbii la distanţă.
(VP foloseşte prosoape de hârtie şi îşi mai îndeasă şi prin buzunare)
IS: Ce faci mă sărăcie?!
VP: Am CSAT la 4 şi vine şi ăla de la Cotroceni. Nu ziceai bre matale că prosoapele astea ţin microbii la distanţă? Dacă mă infectează ăla cu ceva?
IS: (aruncând cu nervi un prosop de hârtie folosit la coşul de gunoi şi ieşind vizibil iritat)
– Bă unde te-am cunoscut eu pe tine?…

Încheierea notei informative pentru ziua de 24.august.2013


Ăsta-i mizilic. O să public data viitoare stenogramele unei întîlniri între Klaus Iohanis şi Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, întâlnire ce a avut loc tot aici, la wc la parlament. O să va întrebaţi ce a căutat Firea în wc la bărbaţi? Păi cine credeţi că e cocoşul în casa aia de la Ilfov?

Până una altă eu nu mă întreb care e rolul discuţiilor între Hrebeciuc şi Şova, Sârbu şi Ponta. Eu mă întreb: oare o fi adevărat că prosoapele de hârtie sunt mai bune? Oare toate aceste produse de igienă şi curăţenie de hârtie ţin microbii la distanţă? Am cunoscut şi eu la viaţă mea nişte producători de hârtie igienică, dar nu mi-a dat prin cap să-i întreb. Eu i-am întrebat de altele. Şi nu prea puteau să-mi răspundă că erau legaţi de scaune şi cu căluş în gură.

Această relatare este o invenţie. Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întîmplătoare.

Articol scris pentru competitia Super Blog 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here