Cursuri de Design Interior de la Ilbah

0
3079

Am auzit de multe ori de meserii care au avut cautare, dar care, usor usor au devenit nefolositoare. Ne-am intrebat ce au facut acei oameni? Au abandonat lupta cu meandrele economiei de piata? Sau nevoia i-a impins catre altceva, care o alta meserie?! Aceasta curiozitate ne-a facut sa cautam si sa gasim atelierele Ilbah care se ocupa cu formarea profesionala.

Cursurile de calificarecursurile de perfectionare sau cursurile de initiere sunt programe pe care Atelierele ILBAH le organizeaza in domeniul formarii profesionale, acestea fiind autorizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei prin Autoritatea Nationala pentru Calificari. Atestatele sunt recunoscute national si international.

Interviu cu Vlad Iliescu, director general Atelierele Ilbah:

Atelierele Ilbah se ocupa cu formarea profesionala a adultilor, este un termen destul de oficial. Este totul foarte serios si in acelasi timp totul este extrem de placut, interactiv, interesant pentru toata lumea. Avem cursuri iesite din sfera obisnuitului. Chiar daca sunt meserii, (nu stiu daca stiti) poti sa faci o meserie  de genul design interior, design vestimentar, urmand un curs de calificare care dureaza intre 3 si 6 luni, in functie de meserie existand diverse perioade de instruire.
Cursurile sunt acreditate. Atelierele Ilbah organizeaza cursuri acreditate, autorizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, sunt cursuri pe care daca le urmezi poti obtine un certificat intr-o anumita meserie: decorator interioare, designer vestimentar, proiectant vestimentar, make-up artist, sunt foarte multe domenii in care avem cursuri si incercam sa facem niste cursuri extrem de atractive si interesante pentru orice solicitare.

Design Interior – Cursuri de design Ilbah – video

Cursurile organizate de atelierele ilbah se pot imparti in 3 domenii:

  • Design
  • Business
  • Beauty

Design, design interior

Daca vorbim despre design, putem vorbi despre cursuri de design interior, design vestimentar, design floral, proiectare vestimentara, stilism (un curs nou organizat)
Daca vorbim despre domeniul beauty vorbim despre cursuri de make-up artist, hairstiling, nail-art
Daca vorbim despre cursuri de business vorbim despre inspector resurse umane,  manager resurse umane, inspector. Este un domeniu destul de larg caruia atelierele Ilbah ii acorda o mare atentie.

Oamenii care vin la noi deja au inceput sa ne cunoasca, vad ce inseamna exact atelierele Ilbah. Suntem foarte seriosi, feedback-ul in piata este unul foarte bun, oamenii sunt foarte multumiti.
Noi ii invitam pe toti cei care ne contacteaza sa vina, sa vada cu ce ne ocupam, cum ne organizam si care este nivelul de pregatire obtinut la atelierele noastre. Ne numim atelierele Ilbah pentru ca suntem altfel, suntem diferiti, incercam o noua abordare asupra sistemului clasic de invatamant, un sistem care se bazeaza pe atentia acordata cursantului, atentia la detalii, sansa pe care cursantul o are in momentul in care finalizeaza un training la atelierele Ilbah, posibilitati de angajare. Vrem ca ei sa intre in domeniul pe care si l-au ales la cel mai inalt nivel.
Spre exemplu, la cursurile de design interior organizam pe langa curs vizite la showroom-uri , organizam workshop-uri  internationale si conferinte unde invitati din alte tari vin si ne impartasesc  experienta lor, organizam concursuri la nivel foarte inalt unde cursantii au sanse reale de a se angaja, unde au sansa de a-si demonstra calitatile si de a fi promovati ca atare.

Interviu cu Andreea Bahnean, arhitect si co-fondator Atelierele Ilbah:

Cursuri de design interior

Cursurile de design pe care le organizam in cadrul atelierelor Ilbah sunt cursuri speciale, carora le dedicam un timp foarte bine organizat, sunt cursuri pe care oamenii pot sa le parcurga punand in aplicare hobby-ul pe care il au pentru anumite domenii de design, design interior, design vestimentar, decorator floral, chiar si partea mai tehnica a acestui tip de design, partea de croitorie si proiectare vestimentara.

De cursul de design interior ma ocup in mod special, este un curs pe care l-am gandit asa cum ne-ar fi placut noua sa participam la un curs de design interior. Este un curs care dureaza 10 saptamani, perioada structurata si foarte bine gandita, o parte teoretica si una practica. In urma acestui curs, participantii vor avea primul lor portofoliu. Un proiect de amenajare interioara, un proiect de care cu siguranta vor fi mandri in a-l arata colaboratorilor viitori.

Sunt cursuri practice, fiind un domeniu de design este foarte importanta partea practica, partea aplicativa. Fiind un domeniu al artei este necesar vizualul. De aceea si la cursul de design vestimentar cursantii termina cu prima lor colectie. Sunt colectii vestimentare pe care le vor prezenta la examen si care le vor ramane lor in portofoliu.

Cursurile sunt dedicate persoanelor pasionate de domeniul de design. O conditie pentru a participa la atelierele Ilbah este aceea de a fi absolvent de liceu. Avem oameni care vin din sfera financiara si participa la cursurile de decorator floral, avem participanti din foarte multe domenii care vin sa invete si altceva.

Noi ne ocupam foarte mult de cursantii nostri. Le dedicam tot timpul necesar, trainerul se ocupa personal de fiecare in parte, salile sunt foarte bine gandite si optimizate pentru ca participantii la curs sa-si poata pune in aplicare creatiile, planurile si proiectele de design interior. Fiecare curs are o structura anume, structura care se bazeaza in principal pe partea practica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here