Dumnezeu există doamnelor și domnilor, stimați și iubiți enoriași în căutare de conversii, de nișe pe care să aveți o expunere cât mai mare.

Și chiar dacă Dumnezeu există în fiecare dintre noi, nișa asta, despre Dumnezeu, are nevoie și de expunere. În cazul de față AdWords.

Doar ce mi-am schimbat interfața / platforma site-ului și corectând diverse articole publicate, am dat de reclama asta care agresiv se perinda și perpetua din Banner Adwords (728X90) în Skyscraper wide (160X600). Din Tower wide (300X600) în Banner (320X100). Serioussly!

Nu am reușit să fac toate capturile, dar credeți-mă pe cuvânt, sau dacă nu puteți să mă credeți pe cuvânt, puteți să intrați în articolul la care lucram, adică îl modificam când s-a afișat pârdalnicul anunț adwords, articol pe care l-am scris si publicat anul trecut pe 5 aprilie, și pompos intitulat :
Religia în școli – manual de dezvoltare antipersonală.
Poate se mai afișează reclama și la voi.

Îmi e clar că fiind un articol pe nișa anunțului (religie, Dumnezeu există, etc) nu se propagă în alte medii fără să se încarce din cache, deși ar fi foarte util pe site-uri fără nici un Dumnezeu, doar cu reptilieni, dacioți, dacofoni, expuneri, munții Bucegi (panoul de siguranțe al lumii, Pavel Coruț, Bubulii RULZ )și altele. Știți despre ce vorbesc

Aveți captura de ecran mai jos:

Dumnezeu exista adwords

Dumnezeu există – CTR

Am făcut un click pe ad, e drept că eram curios. Dumnezeu există în spatele acestui anunț? ȘI BANG. BIG BANG!

Sunt întîmpinat de întrebarea care dă și titlul articolului sponsorizat:
EXISTĂ DUMNEZEU?

Nu pun link fratele meu creștin și sora mea iubitoare! Nu pun link – backlink mai exact, nici să mor în chinurile din Sodoma și Gomora și ale împăratului Clavicula (Caligula, ca să fim bine înțeleși) și nici să mă penalizeze Matt Cutt cu acțiuni manuale în GWT non stop. (Ete că am pus link pe Matt Cutt)

După click te-ai aștepta să intri pe un landing page BOR, un Prestashop sau un Woocomerce free care să îți vândă o tămâioară la kil, o aghiazmă la pet de la 0.50l până la super-ofertă de 2.5l, o carte de rugăciuni în miniatură (de agățat la oglindă retrovizoare cu bonus două cruci de pus în parbiz), sau măcar o lumânare oficială de 50 de bani, inscripționată laser cu datele de identificare ale Patriarhiei.
De unde…

Dumnezeu exista logo everystudentEVERYSTUDENT!
Așa se cheamă site-ul conform logo-ului.

Everystudent – Răspunsuri despre viață și Dumnezeu. M-a făcut… M-a făcut să dau click, să fac o mini-investigație despre ce e acolo, m-a făcut să scriu un articol de 2000 de cuvinte. „M-A FĂCUT” – clar!

ROTLD ne întoarce și obrazul celălalt al informațiilor și ne oferă proprietarul:

Dumnezeu-exista-rotld

ASOCIAȚIA ‘ALEGE VIAȚA’
Adresa#1:Aleea Lacul Morii nr 3
Adresa#2:București
cu nameservere (fiți atenți că aici e de căzut pe spate):
Nameserver: ns1.iversant.com
Nameserver: ns2.iversant.com

Deci … băi doamnelor și domnilor… băi creștini… totul biblic!

IVERSANT.com – adicătelea (ca la Iphone – Aifone)

I versant = ai versant de escaladat, ai munte de urcat, ai deal de suit, rezultă o Golgotă biblică ce găzduiește urcarea fără tăgadă a sitului analizat. Să ne întoarcem însă la conținutul site-ului Everystudent – cel supus analizei și înfierării marxist-leniniste din cadrul acestui articol:

Dumnezeu există – mini research

La prima vedere, după titlu zici că fac un research dacă Dumnezeu există sau nu. Chestionabil, interpretabil, dar în raport de 011100101001 – clar dă cu virgulă.

Dumnezeu există – site Everystudent.ro – content tehnic

Conform generatorului free de site-mapuri XML-Sitemaps siteul creștin în cauză conține 116 pagini, fără linkuri lipsă.

Dumnezeu-exista-xml-sitemap

Pluginul google Chrome – Open Seo Stats arată aproximativ la fel, numai că dă niște date suplimentare, ceea ce ar însemna că site-ul în cauza mai are și niște subdomenii care nu au fost incluse în crawling-ul xml-sitemaps.
„Surprize surprize” însă pe Bing.

Dumnezeu-exista-open-seo-stats

Din captura de mai sus se vede că site-ul este găzduit pe un server din Dallas – Statele Unite ale Americii și se știe că cel puțin pe continentul American funcționează mai bine indexările în Yahoo, Bing, Altavista. Bing le returnează 2150 de pagini indexate.

Pe partea de securitate chiar zici că pe site-ul lor Dumnezeu există. Verificați și confirmați ca siguri de: McAfee site Advisor, Norton Safe Web și de WOT – care se bazează mai mult pe aprecierile și impresiile utilizatorilor decât pe softuri de securitate așa cum o face McAfee și Norton.

Pe partea de pagerank, Page Authority și Domain Authority (PA și DA) ne furnizează un raport site-ul checkpagerank.net:

Dumnezeu-exista-checkpagerank

Cu un pr 0 (sunt curios dacă vine din reset-ul de pr făcut de google sau chiar pagina nu a avut un pr mare), iar nedumerirea mea vine din faptul că, conform archive.org pagina respectivă rulează din 2007.
Iar pagerankul pe backlinks este moderate, cu 22811 de backlinkuri din 124 de domenii, din care unul este .edu. Personal cunosc site-uri românești cu backlink-uri mai puține dar cu un pr de 3 – 4.
Știu, știu… nu mai contează pr-ul. PE BUNE?)

Similarweb creștinește ne raportează niște date ȘI MAI INTERESANTE:

Dumnezeu-exista-similarweb-1

Ohoho ho ho ho… dragii moșului dragi. În traficul internațional everystudent este pe locul 1.158.453, iar în România este pe un 17.309 în coborâre. Data capturii este 11 mai 2016.

Dar nu aici este de ohohoho ho hooooo, ci la capitolul trafic, care se situează la o medie de 30.000 de unici lunar, (ceea ce pentru o nișă de credință, religie, bla bla, mi se pare absolut mare), cu un timp mediu petrecut pe site de 2 minute și 13 secunde, cu o rată de vizualizare per pagină de 1.52 și o rată de ieșire după prima vizualizare de pagină de 80.42.

Dumnezeu-exista-similarweb-2

Next… plăieșii mei. Traficul siteului analizat. (ce urât sună în contextul asta analizat… e de Sodoma)

De unde vine traficul? Păi în principal vine din România #%$^%*& (aici ar fi trebuit să fie niște emoji cu bombe, tunete și fulgere, săbii, cuțite, la capătul acestor săbii fiind chiar Fane Spoitoru) Din 30.000 de unici, 93.56% din trafic vine din România, adică aproximativ 28.000 dintre utilizatori. Adică ăia cu o medie de vizualizare de 1.52 pagini per cap de vită furajată.
Dumnezeu-exista-similarweb-trafic

Tot similarweb ne arată că din 30.000 de unici lunar, 52.82% sunt accesări directe, 2.92% sunt din linkuri și 37.16% din căutări organice. Cum alde similarweb ia în calcul doar căutările pe google, începem să ne facem o imagine. Tot la capitolul trafic avem un 0.83% trafic din social, ceea ce mi se pare foarte puțin (veți vedea puțin mai jos de ce, social media este un capitol separat al acestui articol)
Dumnezeu-exista-similarweb-ads

6.28% din trafic (conform similarweb) vine din ad-uri. Similarweb lucrând cu Google, presupunem că vin din adwords.
Facem și un calcul scurt la o medie de 3 luni de trafic?

Păi vine așa: 30.000 de unici X cu 6.28% rezultă 1884 de unici plătiți cu arginți, la un preț mediu de 0.80 lei / click – aproximativ 1500 de leușteni lunar. Puțin… foarte puțin pentru așa un business. Și am luat în calcul doar click-urile nu și cpm-ul unde cred că s-ar mai adaugă ceva lei.
Firfirei… bani de țigări.

Dumnezeu există în Social Media?

Pe social media site-ul în cauză, everystudent.ro stă mai bine ca 80% din blogerii din România. Și noi suntem în aia 80%. Social media le timite însă un trafic de 0.80% din 30000.
Rezultă o utilizare facebook foarte proastă.
Dumnezeu-exista-pagina-fb

9195 de likeri. 9195 de clienți și potențiali clienți. Care nu vor cumpără cruci, lumânări, calendare ortodoxe și alte produse asupra cărora doar BOR-ul are licență și drept de distribuție. Pentru că oamenii nu au nici o legătură cu ortodoxia. La ei e cu brothers and sisters.

(apropos – la 9195 de like-uri… care e rată de conversie? Din necredincios în credincios? Ai prins-o?)

Activitate social media – în cazul nostru Facebook – fix pix. Promovări de evenimente religioase, o tanti care face evenimente de mentorare (Mentorareee?!), filme cu iisus – probabil licențiate (în general frații și surorile primesc licențe de promovare)

Comentarii rare, dar unde sunt…sunt făcute din suflet și din doctrină. Exemplu:

Dumnezeu-exista-postare

La postarea:

Duc toate drumurile la Dumnezeu?
De ce îngăduie Dumnezeu suferință?
Dumnezeu există?

Vino luni, 10 noiembrie și marți, 11 noiembrie să găsim alături de Michael Ramsden, tutor la Oxford Apologetics, răspunsul la întrebările:

Întâlnirile se vor desfășura la Sale Dalles – Bd Nicolae Balcesu, nr 16, ora 18:00.”

Vine un hăbăuc, unu Valentin Adrian și bagă din topul creștino-ortodoxo-ganditoristic:

Dumnezeu-exista-comentariuValentin Adrian: Dacă nu sunteți Creștin-Ortodocși nu avem nevoie de “învățăturile” voastre. Plecați din țară noastră și nu mai păcăliți oamenii cu toate rătăcirile și anunțurile voastre.

Moaaaaamaaa … atât le-a trebuit creștinilor americani brothers and sisters. Au sărit la jugulară beleuzului:
Dumnezeu-exista-rspuns-comentariu1

Mariana Ficiuc: Dumezeu este unic, nu are treaba cu religiile, însă doctrina ortodoxă duce la amăgire și toți ortodoxii cred că sunt creștini fără de păcat,numai unul singur este fără de păcat și acela este DUMNEZEU,deci nu ne putem baza pe cultele religioase ,nu ele ne mântuiesc de păcate numai prin rugăciune și recunoașterea păcatului vom putea deveni buni creștini,preotul nu este în stare să ne ia păcatele,nici să se roage ptr. ele că le are destule pe-ale lui,iar la Dumnezeu nu trebuie să mergem prin preot ,sau ….,noi personal trebuie să ne mărturisim în față LUI DUMNEZEU!

Vine și Alioșa tare din urmă: “Ce te-a învațat ortodoxia? Să pupați morți?
Dumnezeu-exista-rspuns-comentariu2

Alioșa Rupă: RUȘINE ,valentin dacă ai cunoaște adevărul ai fi liber dar până la libertate cred că ai un drum lung de parcurs, .ce tea învățat ortodoxia ,să pupați morți ? și să credeți în strămoși voștri creștini ? pe când și ei erau rătăciți și nu au cunoscut adevărul, stimate valentin ,a cunoaște învățătură LUI ISUS ar trebui să pui mâna pe BIBLIE și să mai citești și vei fi convins că otodoxia te a rătăcit , pe can cei ce cunosc șanț liberi ,alfel aveai educația creștină și ce în seamnă POCĂINȚă să fi educat și să te schimbi mereu în cuvântul DOMNULUI ,TU AI PUTEA SĂ TE SCHIMBI?????????????

Cu alte cuvinte, un fel de “pagina lui Ciutacu” dar cu elemente de credință. Yo yo yo yo brothers and sisters

Zilele viitoare îi și sun pe frați ca să văd cam ce urmăresc ei (măcar prin campaniile alea de promovare)

În cadrul articolului sponsorizat, se vede că cineva lucrează pe plantația creștină. Cu titlul de „Există Dumnezeu” și cu un număr de 34 de apariții a expresiei, (ceea ce duce cu gândul la un keyword optimizat) cred că ar face treaba și fără adwords, mai ales că click-ul meu (de altfel generatorul acestei polologhii) a venit din adwords for content și nu organic, pe căutare.

Hai că până la urmă m-a pătruns duhul sfânt și vă las și linkul ca să vedeți ce aberații poate scrie una „Marilyn Adamson”, autorul articolului „Există Dumnezeu” de pe siteul everystudent.ro.
Ca să nu fiu suspect de backlink pe cuvânt cheie, găsiți linkul aici!

Dumnezeu există – O nișă de te găsesc toți dracii!

Sunt răutăcios acuma, deoarece oamenii ăștia analizați mai sus (și nu neapărat ei cât mediul de distribuite a credinței lor, adică site-ul everystudent) nu au făcut și nu fac publicitate pentru conversia cititorilor în viitori cititori în social media, iar site-ul lor nu e de nișă. Asta e credință lor, valoarea lor, alea alea… știți voi

Dar mă duce însă nișa asta la rol.ro. Pe larg România On Line. Aia de fură conținut și-l distribuie într-o formă modificată ca și conținut original propriu. Când au văzut că merge pe partea asta, au luat-o ușurel cu ortodoxia și chiar au țesut un întreg portal ortodox pe ortodoxie.rol.ro sau ceva de genul ăsta.

Așa că dacă ai veleități pe credință, pe “crede și nu cerceta”, pe “ascultați cuvântul meu”, pe “Dumnezeu există” sau alte moșmoande cucernice, asta cu “Doamne-ajută” e ultra-nișă. Și conversii ca la balamuc.

Dacă americanii ăștia (sau să le zic misionari) au 30.000 de unici lunar (fără social media puternică) va imaginați cam ce trafic are ortodox.rol.ro? Care nici măcar ăsta nu este un site “pe bune” ortodox așa cum e patriarhia.ro

La muncă deci și cât mai multe cruci când treceți pe lângă biserică. (dacă și intrați în biserica aia atunci când treceți pe lângă ea, se cheamă conversie maximă, ctr de 100%)

Articolul precedentCircuitul taxelor in natura
Articolul următorȘah pentru copii – cursuri
Paul Trașcă
În 15 ani de media radio-tv am învăţat că… (o să te gândeşti că o să spun că am învăţat cele mai bune tactici, tehnici, că am cunoscut oameni deosebiţi… AIUREA) …am învăţat că într-o instituţie media trebuie să ai pe cineva în spate. Atâta timp cât spatele este puternic, vei fi puternic. Şi am mai învăţat că unde sunt bani mulţi la mijloc, este şi multă mizerie umană. Pe cont propriu de 5 ani. E bine. E loc şi de mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here