Exista viata dupa Traian Basescu ?

0
1864
Traian Basescu la final de mandat

Oare cum o să fie viaţa de după finalul mandatului lui Traian Basescu?

Indiferent de preşedinte. Oare se va instaura liniştea la adăpostul căreia vor începe băieţii cu ochi albaştri să fure din nou ca în codru?! Nu cred că este o comparație potrivită. Codru nu mai avem demult. Codrul nu mai e frate cu românul.

Codrul arde în sobele austriecilor şi nemţilor, ungurilor şi polonezilor. Şi dacă nu arde, s-a întors în România cu preţ dublu sub formă de mobilă, de parchet şi alte produse finite.

Ce mi-a adus mie personal Traian Basescu? Mi-a adus în primul rând libertatea de a nu mai sta la coadă pentru o viza ca să merg într-o excursie în Polonia de exemplu. I-a mai adus soţiei mele un binemeritat 85% din venituri în perioada de îngrijire a copilului.

Da da… nu facem parte din categoria celor care fac copii ca să primească cele 6 milioane de la statul român. Chiar şi cu aceşti 80% încasările familiei s-au redus substanţial.

Traian Basescu aduce Catuse de la DNATraian Băsescu ne-a mai adus siguranţa de a fi sub o umbrelă internaţională de protecţie în caz de război şi ce este cel mai important, ne-a adus un parteneriat şi un aliat cum este America.

Să mai zic de DNA? Îi recunoașteți meritul lui Traian Basescu?

Pentru că omul este un animal care gândeşte doar cu burta plină, Traian Basescu le-a rămas în minte ca cel care le-a tăiat salariile cu 25%.

Traian Basescu și mitocănia popular/bugetară

traian basescu si-mitocania-populara

În mitocănia populară şi comoditatea bugetară, nimeni din cei afectaţi nu a făcut pasul către un trăi mai bun plecând din sistem. Pentru că un bugetar, chiar şi unul de pe un post câştigat prin concurs, nu va face faţă unui sistem privat bazat pe liber schimb, pe iniţiativă, pe competiţie şi competenţă. Bugetarul întotdeauna îşi va plânge de milă iar după ora 16 (program de gravide, deh) rupe uşile instituţiilor dar nu către un al doilea job, ci către casă.

Orientarea pro-est a lui Victor Ponta ne va izola din nou de vest. Dar sper încă să nu ajungem acolo. Să ieşim în stradă la prima graţiere aşa cum ungurii au ieşit în stradă împotriva taxei pe internet.

Liniştea lui Iohannis iarăşi nu va aduce nimic bun. Cu o viaţă politică activă, cu un preşedinte jucător, cu apariţii săptămânale după ora 18, cu declaraţii de război politic, parcă am simţit că societatea se mişcă. Poate o să avem un Iohanis pe care aşa cum grăieşte Constituţia, îl vom folosi doar pe post de bunică decedată afişată în geam în aşteptarea pensiei şi amânarea declarării decesului. Pentru că România asta face. Amână la nesfârşit declararea orei morţii.

La început va muri libertatea de exprimare, având chiar şi o lege în acest sens. Chiar acum.
Mai apoi va muri justiţia, care doar doar ce se pusese pe picioare.

Următorul decedat va fi poporul şi speranţa într-o viaţă mai bună.

Ponta sigur va introduce noi taxe, probabil că mult acceptată taxă unică va fi scoasă şi introdus impozitul progresiv. Că asta face stânga. Iubeşte săracii şi urăşte clasa medie, și bogaţii. Aşa că jumătatea săracă va fi iarăşi hrănită de jumătatea bogată şi mediu/săracă-bogată.

Mai am totuşi o speranţă. Ca Traian Basescu să între în parlament şi să resusciteze dreapta politică. Probabil ca deputat, Traian Basescu va fi mult mai activ şi mai tăios în acţiune. Funcţia de preşedinte l-a îngrădit prea mult.

Poate vom avea preşedinte un Iohanis adormit, la fel ca şi Crin Antonescu. Măcar Antonescu dormea acasă. Mult, ce-i drept, dar când se scula din somn dădea impresia unui om odihnit.

iohannisCum vi-l închipuiţi pe Iohanis în calitate de şef al CSAT în caz şi stare de necesitate?

– Domnule preşedinte, o rachetă rusească se îndreaptă către România.
– U n d e  e? întreabă rar şi apăsat Iohanis?
– În Pi#$a mătii.. ce contează unde e? Contează că vine înspre noi şi ne omoară pe toţi. Ia dracu repede o decizie… vorbeşte cu Putin, promite-i că îi cumperi gaz la preţ maxim, vorbeşte cu americanii dar fă dracului ceva!
Iohanis domnelor şi domnilor. Linişte.

Ce-o să-l mai plângeți pe Băse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here