Hot Dog – cum se face

0
2149
hot dog

Un hot dog este un crenwursti fiert, la gratar sau aburit în mod tradițional și servit într-o chifla.

Ca varietati hot dog mai exista hot dog de porumb înmuiat în aluat de porumb și prăjit, Cremvursti înveliti în aluat, copti Beanie weenies tocat și amestecat cu fasole.

Garnituri tipice pentru hot dog sunt muștarul, ketchup, ceapa, maioneza, branza, chili și varza.
Cârnații au fost importati cultural din Germania și popularizati în Statele Unite, deoarece hot dog – ul a fost un produs alimentar de stradă, adresat muncitorilor, vândut la standuri de hot dog, care a ajuns să fie asociat cu baseball și America.

Termenul DOG a fost folosit ca un sinonim pentru mezeluri din 1884 și au existat acuzații că producatorii de mezeluri foloseau carne de caine in 1845. În secolul al 20-lea , consumul de carne de câine în Germania a existat. Suspiciunea că acesti cârnați conțineau carne de câine a fost “ocazional justificată”.
Utilizarea in forma hot-dog, cu referire la cârnați a fost lansata de catre caricaturistul ziarului Thomas Aloysius ” TAD ” Dorgan in jurul anului 1900 intr-un desen animat care prezenta vânzarea de hot-dog în timpul unui meci de baseball New York Giants.
Cea mai veche utilizare cunoscută de hot dog în referire clară la mezeluri , găsit de Fred R. Shapiro , a aparut in numarul din 31 decembrie 1892 din Daily Press. Povestea in cauză era despre un comis-voiajor , Thomas Francis Xavier Morris, de asemenea, cunoscut sub numele de ” Hot Dog Morris ”
Spre deosebire de alti cârnați care pot fi vânduti nefierti, hot-dog sunt fierti înainte de ambalare. Hot dogs pot fi consumati fără preparare suplimentară, deși acestea sunt , de obicei, încălziti înainte de servire.
Deoarece un hot-dog sigilat preambalat poate avea bacterii Listeria care provoaca listerioza , este mai sigur preparat termic , mai ales pentru femeile însărcinate și cele cu sisteme imunitare slabite.
Institutul American pentru Cancer a raport ca un consum de 50 de grame de carne procesata – despre un hot dog – în fiecare zi creste riscul de cancer colorectal cu 20 la suta. Hot-dogii sunt bogati in grasimi, sare și conservanți au nitrat de sodiu și nitrit, care posibil cauzeaza cancer.
In conformitate cu Institutul American de Cancer, AICR, riscul mediu de cancer colorectal este de 5,8 – 7 la sută , atunci când un hot dog este consumat zilnic timp de mai multi ani

Articolul precedentDiscuri de frana – cum se fac
Articolul următorSculptura in gheata – cum se face
În 15 ani de media radio-tv am învăţat că… (o să te gândeşti că o să spun că am învăţat cele mai bune tactici, tehnici, că am cunoscut oameni deosebiţi… AIUREA) …am învăţat că într-o instituţie media trebuie să ai pe cineva în spate. Atâta timp cât spatele este puternic, vei fi puternic. Şi am mai învăţat că unde sunt bani mulţi la mijloc, este şi multă mizerie umană. Pe cont propriu de 5 ani. E bine. E loc şi de mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here