Sculptura in gheata – cum se face

0
2023
Sculptura in gheata
Sculptura in gheata

Sculptura in gheata este o formă de sculptură care folosește gheață ca materie primă. Sculpturile in gheata pot fi abstracte sau realiste și pot fi functionale sau pur decorativ. Sculpturile din gheață sunt în general asociate cu evenimente speciale sau extravagante din cauza duratei lor de viață limitată.

Durata de viață a unei sculpturi este determinată în primul rând de temperatura mediului său, astfel, o sculptura poate dura de la doar câteva minute la, eventual, luni. Există mai multe festivaluri de gheață ce au loc în întreaga lume, ce gazduiesc concursuri de sculptura in gheata.

Sculptura in gheata prezintă o serie de dificultăți din cauza variabilității și volatilitatii materialului . Gheață poate fi sculptat într-un domeniu larg de temperaturi și caracteristicile ghetii se va modifica în funcție de temperatura sa, precum și temperaturile din jur. Sculpturile sunt în general sculptate din blocuri de gheață și aceste blocuri trebuie să fie atent selectate pentru a fi potrivite pentru scopul sculptorului și nu trebuie să conțină impurități nedorite .

De obicei, sculptura in gheata ideală este facut din apă pură, curată. Cu toate acestea, pentru gheața clara, transparenta este un rezultat al procesului de congelare și nu neapărat legate de puritatea apei . Gheata cenusie este adesea rezultatul moleculele de aer fin prinse care tind să se lege de impuritățile din timpul congelarii. Gheata limpede se face de obicei ca rezultat al controlarii procesului de congelare prin circulația apei în camera de congelare. Acest proces speră să elimine aerul prins în procesul de congelare. Anumite mașini și procese permit congelarea lentă și îndepărtarea impurităților și prin urmare, sunt în măsură să producă blocuri clare de gheata, care sunt favorizate de cioplitorii de gheață . Cu toate acestea , nu toate blocurile care sunt sculptate sunt de gheață clare . Blocuri de gheață alba arata ca zapada si sunt uneori sculptate .

Blocurile de gheață colorate sunt produse prin adăugarea coloranților la gheață și poate fi sculptate, de asemenea. In unele cazuri , gheață clară și gheață colorate sunt combinate pentru a crea un efect dorit . Există diferite dimensiuni de blocuri de gheață , care sunt produse în mod artificial . Blocuri realizate în mod natural poate fi tăiat la aproape orice dimensiune din râuri înghețate sau de la ” cariere de gheață “, care sunt , în esență, lacuri sau iazuri care au înghețat. Blocurile de gheață mari trebuie să fie mutate de mașini grele și sunt utilizate pentru mari evenimente de sculptura de gheata sau ca parte dintr-un hotel de gheață.

Articolul precedentHot Dog – cum se face
Articolul următorTofu – cum se face
În 15 ani de media radio-tv am învăţat că… (o să te gândeşti că o să spun că am învăţat cele mai bune tactici, tehnici, că am cunoscut oameni deosebiţi… AIUREA) …am învăţat că într-o instituţie media trebuie să ai pe cineva în spate. Atâta timp cât spatele este puternic, vei fi puternic. Şi am mai învăţat că unde sunt bani mulţi la mijloc, este şi multă mizerie umană. Pe cont propriu de 5 ani. E bine. E loc şi de mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here