Sendvis simpatizant politic cu cremă de maaaare brânză

0
1318
Sendvis - Delaco

Sendvis – wikipedia creditează sendvisul ca “o formă de mâncare creată de al patrulea conte de Sandwich, contele John Montagu în secolul al 18-lea”. Reacţia mea a fost una de admiraţie şi laudativă deopotrivă. Bravo domnule conte, să-ţi dea Dumnezeu sănătate, ne-ai scos din foame.

Cine nu se bucură la un sendvis făcut pe fugă, atunci când ai fluturi de foame în stomac, înseamnă că ori abuzează de restricţiile dietelor, ori este un maniac al meselor fixe, ori, ori, ori… de zeci de ori “ori”.
Vreau să va spun că frigiderul meu se numeşte România şi ca orice român, mă bucur de fiecare dată de binefacerile unui sendvis bine făcut. Prin bine făcut înţeleg să fie consistent şi mi-am făcut un obicei să nu-mi lipsească din frigiderul România crema de brânză Delaco.


Am de asemenea prieteni sendvișari, cărora le-am recomadat brânză asta… “luaţi bă că nu ştiţi când vă e foame…  şi vreţi să vă faceţi repede un sendvis”.

În funcţie de orientările şi simpatiile lor electorale, oamenii au şi inventat nişte sendvisuri pe care vi le descriu mai jos:

Sendvis PSD

Sendvisul PSD este însoţit de mult roşu. Vin Roşu sau must Roşu. În primul rând, pe două felii de pâine (care se taie neapărat din Stânga) se pune primul strat de cremă de brânză. După care, în funcţie de ce mai ai prin frigider pui între feliile de pâine… “care este”. Fasole, mici, ciolan, cam ce dă PSD-ul pe la parangheliile populare. Un sendvis preferat de prietenii mei cu vârste cuprinse între 55 şi 100 de ani. În general pensionari.

Sendvis PDL

 Între tradiţionalele felii de pâine, se pune un strat de 7,5 mm de cremă de brânză. În prima fază a fost un strat de 10 mm, dar ca să nu între frigiderul România în incapacitate de plată, s-au tăiat cam 25% din orice ingredient din acest sendvis.
Un sendvis preferat de prietenii mei din mediul privat, pentru că amicilor bugetari li s-a cam băgat pe gât sendvisul asta cu -25%. Eu le-am zis…
– Bă, dacă nu vreţi să-l mâncaţi, plecaţi mă dacă nu vă convine. Şi ei  mi-au zis că:
– Mai bine şi fără un sfert decât sclav la patron.
– Aia e… atunci taci, mestecă şi înghite!

Sendvis UDMR

E… sendvisul ăsta nu se face cu pâine. Se face cu aluat copt de Kurtos. Crema de brânză este nelipsită. Se poate adaugă boia după gust, paprika, carne de vită din gulaş. Aluatul de Kurtos se prinde neapărat cu 2-3 scobitori de lemn de brad, scobitori rezultate din defrişările masive din Harghita şi Covasna.
Ce să le faci? Dacă mănâncă oamenii sendvisuri cu scobitori de brad?! bradul e un lemn moale, ca să faci 2 scobitori tre’ să razi minim 1 hectar de pădure. ioi tulai…

Nu am numai prieteni care să simpatizeze partide politice, am şi prieteni care simpatizează politicieni.

Cei mai fără imaginaţie mănâncă de la MCDonalds, acasă. Desfac “mecul” şi trântesc un strat de brânză. Ei practic fac un Copy-Paste, singurul element original fiind crema de brânză Delaco.
Acest sendvis se numeşte ViVi Ponta

Sendvis Nea Nelu

ion-iliescuSendvisul Nea Nelu este în sine un sendvis sărac, dar cinstit. Vorbeşte despre el un prieten de-al meu prin sinergia faptelor, fapte trecute prin meandrele concretului.
Metoda de preparare este simplă:
2 felii de pâine săracă (dar cinstită) şi ce mai ai prin frigider, măi dragă, produse de origine animală pe care le alinți desigur – “Măi Animalule” -!

Că tot suntem la vârful statului actual şi trecut, vă prezint sendvisul BĂSE!

Sendvis Băse

baseSendvisul Băse are o modalitate de preparare mai specială.
Ingrediente: ouă ochiuri, un pachet de făină de grâu (minim 3 nule), o bucată de slănină, o şuviţă de salată verde, puţină maioneză.
Avertizare: A NU SE PREPARA DACĂ AI RĂU DE MARE.
Dacă ai rău de un sendvis mare, fă-ţi un sendvis mic.
Mod de preparare:
O felie de pâine se aşează pe masă, între pachetul de făină şi bucată de slănină. Este FOARTE IMPORTANT SĂ RESPECTAŢI ACEST ARANJAMENT!!!

Pe felia de pâine pe care în prealabil s-a pus un stat de crema de brânză, se aşează ouăle prăjite “ochiuri”. MARE GRIJĂ. Un ochi trebuie să se uite la făină iar celălalt la slănină. Băse frate.
Deasupra se aşează şuviţă de salată iar maioneză se pune în aşa fel pe “ochiuri” încât să pară că plânge, menţionându-se în acest ritual, formula magică “Dragă Stolo”, sau “să-ți fie rusine, Dinu Patriciu”. Sendvis Băse, frate!

Sendvis Klauss

klaussPREFERAT DE CEI CARE AU INVESTIT ÎN IMOBILIARE ŞI NU AU COPII

Ingrediente:
2 felii de pâine, cremă de brânză Delaco, salam de SIBIU. Este un sendvis cultural, puţin arogant. Se mănâncă în linişte, muuultă linişte şi se acompaniază cu o bere germană.

Sendvis Nuți

nutiIngrediente:
2 felii de pâine, cremă de brânză Delaco, piept de Cocoş, “frunză” multicoloră de salată – brand de țară. Dacă m-aș nimeri și eu prin preajma doamnei în cauză, printre ingrediente, s-ar lăsa și cu șampaneuri și icrenegreuri.
A se consuma în sălile de sport, fiind o mâncare BUNĂ BUNĂ.
Bună mâncarea, bună și Nuți, bună pentru România.

Sendvis – alte rețete

Sendvis DeDeDe:

dan-ddUn sendvis generalist, de mâncat în direct, pe care vi-l puteţi prepară din orice (nelipsind însă crema de brânză). Faceţi-l rapid! Începe încă un episod din dispariţia Elodiei. Puneţi crema de brânză din belşug, “pentru că nici nu ştiţi ce pierdeţi”!


Sendvis Cioacă:

cioacaIngrediente:
2 felii de pâine, cremă de brânză Delaco şi cam ce NU găsiţi prin frigider.
Alimente date dispărute;


 Sendvis Felix:

felixDacă sunteţi în zodia vărsătorului, o să va placă foarte mult Sendvisul Felix.
– Peste crema de brânză se toarnă orice.

– Se toarnă o verişoară, un cumătru, în general se toarnă alimente cu care sa fiți rude.
– Dacă nu aveţi un cuţit ca să tăiaţi salamul, încercaţi cu o secure. Astfel veţi intra în atmosfera creării acestei minunăţii ca şi securist. Nu uitaţi să-i puneţi deasupra 2-3 antene de mărar.
Eu îi mai adaug şi un mugur de Ciuvică şi-l mănânc în compania unui prieten insuportabil… e mai cioban el aşa… badea Gherţoi.

Poftă bună!

Articol scris pentru competitia Super Blog 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here