Strada Fictiunii vazuta din balconul realitatii

0
1522

– Doamnă nu va supăraţi… doamnă fiţi amabilă, mă puteţi ajută să găsesc ministerul de finanţe?
– Domnule, nu ştiu…
O las pe doamna să treacă, să se ducă în treaba ei. Încă cineva se zăreşte şi alți paşi se aud de după colţ…
– Domnule, fiţi amabil, ministerul de finanţe?
– Nu ştiu, nu cunosc, mă scuzați…

Ce-or avea toţi azi? Dar de ce sunt îmbrăcaţi toţi ca în anii 20?… ia uite-o şi pe cucoana de colo… cu pălăria aia… doaaamne, e vreun bal mascat? Se filmează ceva clasic? în Bucureşti?

Privirea îmi cade pe o plăcută stradală.

Plăcută stradală?
În Bucureşti?

E ceva în neregulă… Mă apropii… Strada Ficţiunii. De la numerele 1 până la 40, secţiunea clasic?! Mă caut de telefon în buzunarul în care ştiu că îl port tot timpul… Ce se întîmplă? Nu am buzunare?

Privirea îmi cade pe geamul unei florării, de unde o ţigăncuşă într-o ie albă mă îmbie cu un buchet de trandafiri:
– Ia boierule pentru cuconiţa… 1 leu buchetul … nu ştiu la ce să mă mir, la buchetul de trandafiri superbi la un leu sau la imaginea mea din sticlă florăriei? Sunt îmbrăcat exact că Buster Keaton în Mecanicul… Ce-o fi asta?

Mă hotărăsc să înaintez… pe stânga şi pe dreapta străzii, cupluri îmbrăcate frumos braţ la braţ se plimbă pe Stradă Ficţiunii… Un lustragiu mă trage de mânecă să-mi lustruiască pantofii… seamănă cu Pistruiatul, dar nu e el… e prea devreme pentru el. Îmi continui drumul… Fără să îmi dau seama ajung într-un gang unde văd o silueta aplecată asupra unui ghemotoc de haine… nu sunt haine, este o femeie…

– Ce faci acolo? Silueta se înfăşoară în pelerină, ridică o geantă de piele de jos şi se face nevăzut… mă îndrept către femeia care zvâcneşte din tot corpul… pantofii îmi alunecă pe ceva … Doamne… este sânge.
– Poliţia, poliţia… strig ieşind în stradă şi cutremurat de un singur gând… toate se leagă acum… am intrat pe Stradă Ficţiunii numărul 42. Pe o plăcută strâmbă de la intrarea în gang se vede bine acest lucru. De la 40 la 85, secţiunea Crime.

…şi atunci silueta, femeia, geanta de doctor… Să-l fi întîlnit oare Pe Jack Spintecătorul?

Tulburat o iau la goana în direcţia în care silueta din gang dispăruse înfăşurat în pelerina sa… o trăsura mai să mă doboare… mă clatin şi cad cu capul într-o baltă cu apă strânsă de la ploaia de adineaori…

Mă trezesc transpirat, cu laptopul în braţe şi nu îmi vine să cred… cât de real…
Nu mă pot abţine şi dau search pe net. Strada Ficţiunii… de ce îmi sună aşa cunoscut?

Banner-Strada-Fictiunii-Crime

Rezultate:

Editura All… Cărti pentru toată lumea. Dar de unde să fi fost desprins peisajul din visul meu? Oare sa fie din Milioanele lui Brewster ? Sau poate din Cele Sapte Biserici ?

O voce sub balconul meu din Romană se aude strigând dulce piţigăiat… “trandafiri pentru doamneee, trandafiri… conaşule, cumperi un buchet pentru domniţa? Doar un leu conaşule…”

Articol scris pentru competitia Super Blog 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here