Taxa pe Facebook din 1 noiembrie

2
2810

Taxa pe Facebook. In dimineața zilei de 21  septembrie, intr-o conferiță de presă sustinuta In Menlo Park (unde se afla sediul Facebook), Mark Zuckerberg declara reporterilor ca incepand cu data de 1 noiembrie fiecare cont de Facebook va ramane activ si accesibil contra unei sume de 2.99$ platibila lunar.

Stirea a fost publicata insa pe siteul nationalreport.net. Intr-o prima faza chiar “pui botul” cum s-ar zice in birourile lectorilor din Academia Romana.
Dupa care, daca esti interesat, mai faci un mic research sa vezi daca e pe bune… ca ceva scartaie. Si mai dai pe acelasi site de titluri ca:

-Vatican Takes Credit For Ice Bucket Challenge; Goal Was To Baptize All Non-Believers (Vaticanul isi asuma raspunderea pentru fenomenul Ice Bucket Chalange – Scopul a fost ca toti necredinciosii sa fie botezati)

taxa pe facebook-2

Haules Moules. Tocmai ce le-am luat o paine de la gura celor care sapa netul dupa stiri, nu se documnteaza, dau stirea ca fiind pe bune, dupa care vin din spate cei care o verifica si spun ca e “fake”… si mai trece o zi in care salariul merge si Ponta isi intareste capitalul electoral.

Taxa pe Facebook – ai plati-o?

Faptul ca este o stire fake l-am stabilit. Acum vine o alta intrebare. Daca s-ar impune o astfel de taxa pe Facebook ai plati-o? Ai renunta la Facebook? Ai renunta la a share-ui citatele lui Radu F Constantinescu? Fara pisicute?

Pana la urma cred ca la asta se va ajunge. La o minima taxa pe facebook de spatiu.

Contul tau de FB va beneficia de un spatiu minim garantat gratis, dupa care, ce depaseste acest spatiu va functiona cu o taxa pe Facebook. Facebook raporteaza un numar de 1.32 miliarde de useri la nivel global. Toata activitatea Facebook se bazeaza pe niste servere, pe niste spatii de stocare. Unde crezi ca se duc pozele cu pisicute (care apoi se copiaza si se reposteaza)? Crezi ca exista o groapa comuna cu Hard Disk- uri de mare capacitate? Crezi ca se gazduiesc aceste poze pe serverele Google? NU. Asta este infrastructura si Zuckerberg stie clar asta. Inca se mai bazeaza pe faptul ca internetul nu este uniform peste tot si de aia nu are nevoie de foarte multa viteza pentru a trece pe SSD, unde investitiile vor fi financiar catastrofale.

Taxa pe Facebook – varianta romaneasca.

Avem in Romania 7.200.000 de utilizatori. Daca guvernul Ponta se strofoaca putin, ar putea introduce o taxa de folosire a serviciului. Sa zicem o taxa minima de 0.50 Lei per cont. Ar avea dintr-un foc la buget 3.100.000 LEI. Lunar. Insa si aceasta taxa s-ar diferentia desigur, asa cum ii sade bine unui guvern socialist.

-Firmele vor plati suma intreaga.
-Pensionarii vor avea o reducere de 50% pe baza talonului de pensie si TAXA PE FACEBOOK 0 in perioada in care sunt la bai.
-Elevii si studentii vor beneficia de o reducere de 30% pe baza carnetului de elev/student, dar numai in perioadele de cursuri. Vacantele nu vor beneficia de nici o reducere.

Credeti ca aceasta taxa nu s-ar plati? Sar in aer alte retele de socializare cand cade Facebook-ul. E o galagie maxima in fata blocurilor si in spatiile de joaca atunci cand Facebook-ul face un update.al”]

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here