Un parfum numit… Ea

0
1518

Sunt încântat de fiecare dată când simt o boare de parfum plăcut venind dinspre o femeie. Chiar dacă nu o văd, închid 2 secunde ochii şi încerc să mi-o imaginez cum arată, ce trăsături are, câtă graţie şi tandreţe are în mişcări. Apoi grăbesc pasul şi discret, mă uit. În 99% din cazuri nu am dreptate. Dar îmi rămâne în minte parfumul.

Pe ea am întîlnit-o în metrou. Mirosea extraordinar. Nu mi-a fost teamă şi am atins-o uşor pe umăr, ca şi când nu aş fi vrut să deranjez aura de aromă care o înconjura:

– Nu va supăraţi, parfumul dumneavoastră este deosebit. Cum se numeşte?

S-a întors, am văzut-o şi mi-am dat seama că ea este cea cu care aş fi vrut să mă trezesc dimineaţă, să o văd cum se ridică şi se aranjează, plecând către serviciu, lăsând în urmă un fir de parfum încântător.

– Domnule, este cea mai penibilă întrebare de agăţat pe care am auzit-o vreodată. Vă rog să mă scuzaţi… şi-a făcut loc şi a coborât la Universitate. Am rămas mut, dar parfumul mi-a rămas întipărit în minte.

Şi ea mi-a rămas în minte. Deja identificăm fiecare miros apropiat de parfumul ei cu ea. Eram ca un drogat care simte miros de marijuana în aer şi se întreabă cu cine ar putea share-ui un joint.

2 zile mai târziu mirosul mă obseda. Am intrat în prima parfumerie ca să identific parfumul. Am stat 2 ore, dar l-am găsit. Şi l-am cumpărat.

…………………………….

O săptămâna mai târziu  eram în acelaşi metrou, la aceeaşi ora dar şi cu aceeaşi speranţa că o voi întîlni din nou. Pe ea. Nu am întîlnit-o în ziua aceea dar am întîlnit-o o luna mai târziu. Îmi pierdusem orice speranţa. M-am oprit la Universitate la tarabele de cărţi. Căutăm o carte din colecţia lui Sven Hassel şi ştiam că doar acolo îmi mai puteam completă colecţia. Şi atunci brusc am simţit parfumul. Era la doar o tarabă distanţă de mine. Cu doar jumătate din curajul pe care l-am avut prima oare când am întîlnit-o m-am apropiat şi i-am şoptit.

Parfum-givenchy-ange-ou-demon-inger-si-demon-pentru-femei-1-Este Givenchy cumva parfumul dumneavoastră?

S-a întors, m-a recunoscut şi mi-a zâmbit:

– Pe ţine chiar te interesa parfumul meu nu-i aşa?

VICTORIE! Simţeam victoria. Mirosul victoriei avea mirosul ei.

– Da, chiar mă interesa parfumul dumneavoastră. I-am povestit mergând spre calea Victoriei toată întîmplarea şi trăirile mele de după ce o întîlnisem. I-am povestit cum am găsit parfumul şi cât am aşteptat să o întîlnesc

……………………………………………………….

La 20 de ani de la această întîmplare încă mai am curajul să întreb doamnele ce parfum folosesc. Dar le întreb, total dezinteresat de persoana frumos mirositoare, interesat doar de aromă deosebită simţită. Dacă aflu, îl cumpăr imediat de pe net căutând Parfumuri Online. Am ajuns să încerc cu ea multe parfumuri de aici.

De 20 de ani o iubesc mai mult cu fiecare nouă nuanţă de aromă

Articol scris pentru competitia Super Blog 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here